Sportvoeding
de start van een sportprestatie

De man met de hamer tegengekomen? Last van dipjes of eetbuien na het sporten?

Het kan elke sportieveling overkomen, van amateurs tot topsporters.  De oorzaak ligt vaak bij je dagelijkse eetgewoonten, een aangepaste sportvoeding biedt een oplossing.  De juiste voeding op het juiste moment kan de prestaties aanzienlijk verbeteren.

De optimale voeding van een sporter hangt af van de duur en intensiteit van de sport, de trainingstijden, het gewenste lichaamsgewicht en het sportseizoen. Een tekort aan een bepaalde voedingsstof kan de prestaties negatief beïnvloeden. Daarnaast is het bekend dat zowel een te hoog als een te laag vetpercentage een negatief effect heeft op de prestaties en het herstelvermogen.

Als topsporter of recreatieve sporter vergt u veel van uw lichaam. Daarom moet uw voedingspatroon afgestemd zijn op uw fysieke inspanning

Erg professionele en vriendelijke begeleiding en advies. Zowel m.b.t. het bewaken van het nodige energiepeil als de gewichtscontrole. Met de persoonsgerichte aanpak en het sportvoedingsadvies kan je nadien gericht verder aan de slag. Ik kan het iedere (amateur)sporter aanbevelen die op een verantwoorde manier de grenzen van zijn/haar fysiek kunnen wil opzoeken zonder  roofbouw op zijn/haar lichaam te plegen.

Getuigenis van Ludo Guelinckx  63 jaar

Wil jij graag advies over...

  • optimale voeding en drank, voor, tijdens en na een je training of wedstrijd
  • optimaal gewicht en vetpercentage van jouw sporttak
  • spieropbouw
  • voedingssupplementen
  • klachten zoals slappe benen, krampen, blessures, ...
  • specifiek voedingsadvies voor sporters met darmproblemen, diabetes, intolleranties, burn-out

Referenties:

 

 

Lisa Vaelen
Team BELGYM
Beeld © gympies.be

Melissa Vandenhove
Dans
Beeld © Melissa


Mijn werkwijze

1) KENNISMAKINGSGESPREK

Alle relevante gegevens worden verzameld om je optimaal te kunnen begeleiden. 
Je krijgt meer inzicht in (sport)voeding. Afhankelijk van je doelen en verwachtingen krijg je uw eerste richtlijnen om mee aan de slag te gaan.  Je krijgt toegang tot een foodapp op je smartphone om  je voeding en beweging bij te houden. Zo krijg je meer inzicht en kan ik je van kort bij opvolgen.

2) LICHAAMSANALYSE 

Je lichaamssamenstelling  wordt bepaald aan de hand van een nauwkeurige Tanita meter.  Op basis van het gedetailleerde rapport kan jouw energieverbruik preciezer ingeschat worden en worden specifieke doelen gesteld.

3) TWEEDE AFSPRAAK.

Afhankelijk van je huidig eetpatroon, je lichaamssamenstelling en je dagelijkse activiteiten bespreken je eerste werkpunten en krijg je uw voedingsplan op maat.  Er is ook tijd om je extra vragen te beantwoorden.

4) OPVOLGAFSPRAKEN

Tijdens jouw volgende consultaties volgen we steeds de evolutie van je lichaamssamenstelling en sturen bij waar nodig. Je krijgt antwoord op uw bijkomende vragen, aangepaste recepten, variatielijsten en we zoeken een oplossing voor moeilijke momenten, bezorgdheden. Stap voor stap werken we verder richting jouw doel.

Iris Daems diëtistenpraktijk biedt u voedingsadvies op basis van:

  • huidig lichaamsgewicht en vetpercentage en uw doel
  • lichamelijke klachten
  • nutritrionele tekorten;

Je krijgt wetenschappelijk en medisch onderbouwd advies, en dit voor recreatieve, competitieve als professionele sporters. 


Als sportdiëtiste kan Iris u gericht advies over optimale voeding en drank, voor, tijdens en na een training of wedstrijd. Interesse voor deze dienst? Wenst u een afspraak?  Contacteer Iris Daems diëtistenpraktijk.

Interesse?

Wacht niet langer, zet nu de stap naar je nieuwe leven!