Even voorstellen:
ruim 20 jaar werkervaring als diëtiste

 

Wie is Iris Daems?


Mijn interesse in voeding is begonnen als tiener. Ik ben sociaal en praat graag met mensen : de studie voor diëtiste was snel gekozen.  Na mijn studies ben ik altijd als klinisch diëtist werkzaam geweest.

Mijn specialisatie in diabetes heb ik bekomen in 2005 met mijn " postgraduaat diabeteseducator" aan de Arteveldehogeschool in Gent .  Sinds 2009 kreeg ik de kans om in het diabetesteam van het Imeldaziekenhuis te werken als diëtiste en diabeteseducator. Aangezien ik leergierig en sportief ben volgde ik een "postgraduaat sportvoeding" aan de Plantijn hogeschool in Antwerpen.

In april 2019 starte ik mijn eigen praktijk om  meer mensen te begeleiden die een gezond gewicht willen bereiken en behouden.  Iedereen verdient het om lekker in zijn of haar vel te zitten.

Jaarlijks volg ik diverse bijscholingen en neem ik veel vakliteratuur door om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe ontwikkelingen.   Zo heb ik me ook gespecialiseerd in coaching bij emo eten , mindfull eten.  In mijn praktijk wordt er dus niet enkel over voeding gepraat, maar ook waarom we eten.  

Soms is goede voeding alleen niet voldoende sinds 2019 ben ik me gaan verdiepen in Orthomoleculaire voeding en kan je advies krijgen over welke supplementen zoals vitaminen, mineralen, anti oxidanten, essentiële vetzuren,... je al dan niet nodig hebt.

Mijn passie : voeding en sport

Een gezonde leefstijl is mijn passie. Daar voel ik me goed bij.  Zelf leef ik zo gezond mogelijk. Op mijn bord is vooral plaats voor goede voeding. Dat betekent niet dat ik nooit eens een ijsje, pizza eet of is een  kant en klare lasagne in de microgolf steek.  Ik ben dol op ijsjes - pizza - lasagne. Het is een uitdaging om deze "gezonder" te maken en toch smakelijk. Leuk is ook om de winkelrekken af te schuimen op zoek naar nieuwe producten. In mijn vrije uurtjes trek ik graag mijn loopschoenen aan, ga ik fietsen met de kinderen of tennissen, maar ook in het zwembad kun je me regelmatig vinden. Kortom: voeding & sport zijn mijn passie en deze passie wil ik delen.

Mijn doelstellingen : samen met jou het beste uit jezelf naar bovenhalen.

Met de ervaring en kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn opleiding en constante bijscholing wil ik graag mensen aanzetten tot een blijvende leefstijlverandering.  Elk op zijn eigen tempo - je moet zien wat voor jou haalbaar - wat bij jou werkt. Beter met kleine veranderingen die je volhoudt, dan ineens je heel eet- en leefpatroon om te gooien. Iris Daems diëtistenpraktijk wil zoveel mogelijk mensen laten ervaren dat een verandering van slechte (eet)gewoonten een positief effect heeft op het gewicht en dat je hiermee het beste uit jezelf naar bovenhaalt. Ik leer je ook loskomen van zwart-wit denken.  Er bestaan geen slechte voedingsmiddelen - alleen slechte gewoontes.

MIJN FAVORIETE QUOTES

• IF YOU CHANGE NOTHING - NOTHING WILL CHANGE!

• LIFE IS TOO SHORT TO WAIT...

• ALS JE MAAR LANG GENOEG OEFENT, DAN KAN JE ALLES

Interesse?

Wacht niet langer, zet nu de stap naar je nieuwe leven!