Witloofbootje

Terug naar het overzichtBericht gepubliceerd op 24 december 2023 - 10:42
Gepubliceerd in: Tussendoor

GET READY

  • 2 stronken witloof
  • 100 g garnalen of rivierkreeftjes
  • 1 el mayonaise
  • 2 el volle Griekse yoghurt
  • tuinkruiden zoals bieslook, peterselie
  • jonge preischeuten, granaatappelpitjes en dille voor extra feestelijke touch

EASY PEASY

  1. Maak garnaalsla : meng garnalen met 1 eetlepel mayo+ volle yoghurt + tuinkruiden
    •  eventueel nog wat limoen, citroen en/of peper
    • ik gebruik vaak citroenpeper of knoflookpeper van– Pit&Pit (pit-pit.com) 
  2. Vul de witloofblaadjes met garnaalsla.
  3. Werk af met granaatappelpitjes, jonge preischeuten en dille.
    • extra smaakmakers : kappertjes
    • laat kappertjes uitlekken op keukenpapier, leg 2 à 3 kappertjes in 1 bootje.
    • zijn het grote kappertjes - snij ze dan in 2
  4. Ik start meestal met het maken van een dressing: dus mayo mengen met yoghurt en tuinkruiden - ik maak wat meer ( 5 el mayo en 10 el yoghurt) en gebruik de overschot als dipsaus voor knabbelgroentjes.

Het is superlekker en belachelijke snel klaar.  

Variatie : Werk je graag met glaasjes? Dan kan je de witloof wat fijnsnipperen en afwerken met garnaalsa en smaakmakers

Budgettip: staan de garnalen en rivierkreeftjes duur > voeg dan 1 à 2 gekookte eieren onder de garnaalsla.

Smakelijk en vooral geniet ervan.

Wil jij meer recepten van Iris Daems diëtistenpraktijk - volg dan haar instagrampagina

Wil jij volledige weekmenu's met smakelijke & makkelijke recepten in balans - upgrade je eten en leven

Interesse?

Wacht niet langer, zet nu de stap naar je nieuwe leven!