Witloofbootje

Terug naar het overzichtBericht gepubliceerd op 24 december 2023 - 10:42
Gepubliceerd in: Tussendoor

GET READY

  • 2 stronken witloof
  • 100 g garnalen of rivierkreeftjes
  • 1 el mayonaise
  • 2 el volle Griekse yoghurt
  • tuinkruiden zoals bieslook, peterselie
  • jonge preischeuten, granaatappelpitjes en dille voor extra feestelijke touch

EASY PEASY

  1. Maak garnaalsla : meng garnalen met 1 eetlepel mayo+ volle yoghurt + tuinkruiden
    •  eventueel nog wat limoen, citroen en/of peper
    • ik gebruik vaak citroenpeper of knoflookpeper van– Pit&Pit (pit-pit.com) 
  2. Vul de witloofblaadjes met garnaalsla.
  3. Werk af met granaatappelpitjes, jonge preischeuten en dille.
    • extra smaakmakers : kappertjes
    • laat kappertjes uitlekken op keukenpapier, leg 2 à 3 kappertjes in 1 bootje.
    • zijn het grote kappertjes - snij ze dan in 2
  4. Ik start meestal met het maken van een dressing: dus mayo mengen met yoghurt en tuinkruiden - ik maak wat meer ( 5 el mayo en 10 el yoghurt) en gebruik de overschot als dipsaus voor knabbelgroentjes.

Het is superlekker en belachelijke snel klaar.  

Variatie : Werk je graag met glaasjes? Dan kan je de witloof wat fijnsnipperen en afwerken met garnaalsa en smaakmakers

Budgettip: staan de garnalen en rivierkreeftjes duur > voeg dan 1 à 2 gekookte eieren onder de garnaalsla.

Smakelijk en vooral geniet ervan.

Wil jij meer recepten van Iris Daems diëtistenpraktijk - volg dan haar instagrampagina

Wil jij volledige weekmenu's met smakelijke & makkelijke recepten in balans - upgrade je eten en leven

Interesse?

Wacht niet langer, zet nu de stap naar je nieuwe leven!

Haal meer uit onze website dankzij cookies

Onze website maakt gebruik van cookies, o.a. om het gebruiksgemak te verhogen en bezoekersstatistieken bij te houden.

Ik accepteer alle cookies Cookies weigeren Stel uw voorkeuren in