Spinaziepannenkoek met kikkererwtenmeel

Terug naar het overzichtBericht gepubliceerd op 01 mei 2020 - 08:54
Gepubliceerd in: Lunch


Een hartige lunch die je lekker smaakt en een aangenaam vol gevoel geeft.

Kleine pannnekoekjes bakken gemakkelijker dan grote. Van dit beslag bak je zo'n 2 grote of 4  kleine.

Ingrediënten

  • 100 g kikkererwtenmeel
  • 175 g water
  • 60 g spinazie
  • 1 knoflookteentje
  • 20 g verse kruiden zoals bieslook, peterselie, basilicum; eventueel koriander als je dit lekker vindt
  • snuifje kurkuma, gemalen komijn (als je dit niet hebt laat je dat gewoon weg)
  • zwarte peper
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 eetlepel olie
  • afwerken met 10 tal kersttomaatjes en een hand gemengde jonge sla
  • 1 eetlepel yoghurtdressing

Bereidingswijze

  1.  Doe het meel, water, kruiden, look, spinazie allemaal samen in mixer. Goed kruiden met pezo. Gebruik zeker ook verse kruiden zoals bieslook, peterselie, basilicum. Koriander is ook lekker als je daar fan van bent. Het is een dik beslag
  2.  Doe olie in een pan, giet en spreid het beslag open met een spatel. Strooi sesamzaadjes over het vochtig beslag
  3.  Bak 2 min en draai om als het deeg in midden droog is. Bak 1 min de kant met de sesamzaadjes
  4.  Dresser met tomaat en sla
  5. Werk af met een yoghurtdressing

Interesse?

Wacht niet langer, zet nu de stap naar je nieuwe leven!

Haal meer uit onze website dankzij cookies

Onze website maakt gebruik van enkele cookies. Kies zelf hoeveel cookies je wil eten. Werkt de knop niet? Dan maak jij gebruik van een plugin of browser die je belet verder te gaan. Je kan dan even de shield modus uitzetten, alles weigeren, en dan de shield modus weer activeren.

Ik accepteer alle cookies Cookies weigeren Stel uw voorkeuren in